Deltag i vores næste webinar

Bliv ægdonor webinar - 25. august - 17:00

Deltag i vores gratis webinar, hvor enhver, der er interesseret i at lære mere om ægdonation på Vitanova, kan:

- lære om processen med donation af æg
- få dine spørgsmål besvaret af en læge
- book dit virtuelle indledende møde med en fertilitetssygeplejerske

Webinaret finder sted kl. 17 Københavns tid

Deltag i vores næste webinar

Ofte stillede spørgsmål

Hvis du overvejer ægdonation, er det sandsynligt, at du stadig har nogle spørgsmål. Vi har dækket de emner, vi ofte bliver spurgt om nedenfor, men hvis der er noget, du er usikker på, så kontakt os, og så kan vi arrangere en chat.

Hvor lang tid tager ægdonationsprocessen?

Hele processen fra din første kontakt med os til donation vil tage 1-3 måneder. Dette inkluderer vores indledende konsultation, screeningstest og scanninger, behandling og donationsproceduren

Du tager stimuleringshormoner i op til 2 uger, før dine æg indsamles, og på indsamlingsdagen skal du være på klinikken i cirka 2 timer, eller indtil du føler dig godt nok til at tage afsted, selvom selve proceduren tager 45 minutter.

Hvordan fungerer ægopsamlingsproceduren?

Vi scanner og overvåger dig regelmæssigt gennem din donationscyklus, så vi ved, at behandlingen skrider frem. På dagen for proceduren giver vi dig et tidspunkt, hvor du skal komme til klinikken, som er ca. 30 minutter før aspiration. Vi samler dine æg, mens du er under lokalbedøvelse og morfin, hvis det er nødvendigt. Vores sygeplejersker tager sig af dig efter proceduren, og du kan gå hjem inden for 30-60 minutter bagefter. Hvis du har fået morfin, skal du hentes.

Finder jeg ud af min egen fertilitet?

Ja, en del af donationsprocessen er en fuld fertilitetskonsultation- og screeningsproces, der vil gennemgå centrale frugtbarhedsområder. Vi diskuterer resultaterne med dig og foreslår det næste trin, hvis det skulle være påkrævet.

Kan jeg have sex i løbet af min donationscyklus?

Ja, men vi anbefaler, at donorer afholder sig i et par dage før og efter ægopsamling og sørger for at bruge beskyttelse

Kan jeg donere æg, hvis jeg ryger?

Nej, rygere (inklusive vaping) kan ikke donere, fordi rygning kan skade kvaliteten af dine æg. At være ikke-ryger betyder, at du ikke har røget i de sidste 3 måneder.

Bliver jeg betalt for at donere mine æg?

Du modtager en kompensation på op til DKK 7.000 for hver behandlingscyklus for ægdonation. Denne betaling skal med rimelighed dække eventuelle økonomiske tab, du måtte støde på i forbindelse med din donation.

Vil det at donere mine æg påvirke min fertilitet?

Det er meget usandsynligt, at donation af dine æg vil have nogen negativ indvirkning på din fertilitet.

Hvor mange gange skal jeg hen på klinikken?

Du bliver nødt til at besøge klinikken mellem 6-10 gange.

Gør donering af æg ondt?

At tage medicinen kan give lidt ubehag, men ægopsamlingen vil ikke gøre ondt.

Kan et barn født som et resultat af min donation finde ud af, hvem jeg er?

Når du bliver ægdonor, bliver du bedt om visse detaljer. Disse oplysninger vil oprindeligt blive brugt af klinikken til at vurdere din egnethed som ægdonor. Når du fortsætter med at blive ægdonor, videregives disse oplysninger. Dine oplysninger vil altid være fortrolige og lagret i overensstemmelse med databeskyttelseslovgivningen.

Hvordan samles mine æg?

Denne procedure udføres i operationsstuen under lokalbedøvelse og tager cirka 20 minutter.

Kan jeg bruge prævention, hvis jeg planlægger at donere?

Nej, du bliver nødt til at stoppe enhver prævention, der påvirker din cyklus, for eksempel p-piller, spiral eller et implantat. Læger vil rådgive dig om, hvornår du kan begynde igen.

Er der nogen risici, jeg skal vide om?

Proceduren for ægopsamling er sikker, men ikke helt uden risici. Risikoen er minimal og vil blive forklaret til dig af din konsulent, så du er klar over dem.

Hvor lang tid tager ægdonationsprocessen?

Hele processen fra din første kontakt med os til donation vil tage 1-3 måneder. Dette inkluderer vores første opkald, screeningstest og scanninger, behandling og donationsproceduren. Du tager stimuleringshormoner i op til 2 uger, før dine æg samles, og på indsamlingsdagen vil du være på klinikken i to timer, selvom selve proceduren tager 20 minutter.

Hvordan vil du støtte mig gennem ægdonation?

Vi ved hvilken utrolig gave det er, du har valgt at give, og din behandling er lige så vigtig som for de kvinder, der fortsætter med at modtage dine æg. Vores team er tilgængelig, hvis du har brug for at spørge os om noget. Hvis du til enhver tid skifter mening, kan du holde en pause eller stoppe processen.

Skal jeg medbringe ID eller papirarbejde, når jeg kommer ind til min aftale?

Ja, du bliver nødt til at medbringe pas ID og udfyldte tilladelsesformularer til din første konsultation.

Hvad sker der, hvis screeningen afslører en tilstand, jeg ikke vidste noget om?

Hvis der er noget, vil lægen tale med dig om resultaterne og detaljer om de næste trin. Vi vil støtte dig gennem alt, hvad der sker. Vores rådgivere er også tilgængelige for dig gennem ethvert overraskende resultat. Vi videregiver gerne eventuelle resultater til din faste læge, hvis det er nødvendigt.

Hvordan er medicinen?

Vi skræddersyr dosis af hormonel medicin til dig med doser designet til at få en optimal reaktion fra dine æggestokke, før dine æg samles. Medicinen vil være i form af daglige injektioner, der administreres under huden i ca. 2 uger før din ægopsamling. Vi bruger så længe du har brug for, for at gå over, hvordan du tager medicinen på din behandlingskonsultation, og de fleste kvinder finder det meget ligetil.

Hvordan vil jeg have det efter ægopsamlingsproceduren?

Du kan føle ubehag i maven, og der kan være let blødning. Vi anbefaler, at du medbringer en ven / familiemedlem på dagen.

Kan jeg reservere et af de æg, du samler til min fremtidige brug?

Ja, det kan du, men dette skal gøres som en del af en ægdelingscyklus snarere end ren ægdonation. Fortæl os under din forespørgsel, om dette er noget, du overvejer.