Deltag i vores næste webinar for ægdonorer

Bliv ægdonor webinar - 5. June -17.00

Deltag i vores gratis webinar, hvor alle, der er interesseret i at lære mere om ægdonation på Vitanova, kan:

  • Lære mere om processen med at donere æg
  • Få jeres spørgsmål besvaret af vores ægdonationsteam

 

Webinaret finder sted kl. 17

Deltag i vores næste webinar for ægdonorer

Vores donorer er ligesom dig

Vi har mødt hundredvis af fantastiske kvinder, der med succes har opfyldt vores kriterier og ønsker at donere. Vores donorer kommer fra alle samfundslag, men hvad de alle har til fælles er ønsket om at hjælpe andre kvinder.

Der er en enorm efterspørgsel efter ægdonorer, og alle donoræg modtages med kyshånd.  Æggedonation er nøje reguleret for at beskytte alle involverede, og vi vil sikre os, at det føles rigtigt for dig. Hvis du overvejer at donere, skal du opfylde nogle grundlæggende kriterier:

  • Du skal have et godt helbred med en god medicinsk historie og ingen genetiske eller arvelige lidelser
  • Mellem 18 til 35 år - med en god ovariereserve
  • Dit BMI skal være under 30
  • Du har ikke været en regelmæssig ryger i de sidste 3 måneder (inklusive vaping)
  • Du skal acceptere at tage lovpligtige blodprøver: HIV, hepatitis og syfilis

Mens donationsproceduren er ligetil, forstår vi, at det stadig er en stor beslutning.

Du bliver nødt til at være sikker på, at du er i stand til at deltage i kliniske aftaler, tage medicin og være OK med at gennemgå vores screeningskontrol. Du vil også blive tilbudt uafhængig specialistrådgivning.

Hvis du har doneret før, kan du stadig donere med os. Forordninger i Danmark betyder, at hver donor maksimalt kan donere 6 gange, og der skal mindst gå en måned mellem donationerne. Som ægdonor har du ingen rettigheder eller forpligtelser over for barnet, ligesom barnet ikke har nogen rettigheder i forhold til dig.

Vores donorer er ligesom dig

Klinikken var rigtig god til at forklare den medicin, jeg var nødt til at tage - først var jeg bekymret for ideen om injektionerne - men efter at de viste mig hvordan, og jeg fandt ud af, at jeg selv let kunne gøre det. På dagen for ægopsamlingen kom jeg tidligt ind på klinikken.

Jennifer, 29

Typer af donorer

Når du bliver donor, kan du, hvis du vil, finde ud af, om der er babyer født som følge af din donation. Du får ikke nogen personlige oplysninger, men du kan få at vide, om babyen er en dreng eller en pige, og året det blev født. Reglerne i København betyder, at du kan vælge, om babyer, der er født fra din donation, kan (åbne) eller ikke kan (anonym) finde ud af mere information om dig, når de er fyldt 18 år.

Anonym donation

Ægdonation kan finde sted helt anonymt, hvilket betyder, at du ikke kender modtageren, og at modtageren ikke kender dig. Der gives ikke mere information om dig end, hvad der står på donorevalueringen. Du forbliver altid anonym for modtageren og børn fra din donation.

Åben donation

Du kan også vælge at donere som en åben donor. Dette betyder, at du er anonym på donationstidspunktet, men når børn, der er født af din donation, fylder 18 år, kan de kontakte Vitanova for at få oplysninger om dig, inklusive din identitet. Vi kontakter dig, inden vi giver disse oplysninger. De, der modtager dine æg, kan ikke få disse oplysninger, og det er heller ikke muligt for dig at få oplysninger om dem.

Kendt donation

Hvis du har en ven, søster eller kender en kvinde, som du vil donere æg til, kaldes dette en 'kendt' donation. Den person, du donerer til, behøver ikke at være på ventelisten, så kan starte behandling, når blodprøver, donorevaluering, lægekonsultation og medicinsk undersøgelse er afsluttet.

Bliv ægdonor

Hvis du er sund og rask og i alderen 18-35, kan du hjælpe enlige og par med at blive forældre. Udfyld nedenstående formular. Vi vil efterfølgende kontakte dig.