burde jeg donere mine æg?

Hvem er de meget specielle kvinder, der donerer deres æg for at give håb til nogen, der er desperate efter at blive gravid?

Sandheden er - de er kvinder ligesom dig. De arbejder, de studerer, de passer på familier. De kommer fra alle samfundslag fra hele Storbritannien.

I dette land skal donorer simpelthen være ikke-rygere, mellem 18 og 35 år, ved godt helbred med et BMI på 18 til 30. Hvis du opfylder disse kriterier og er rask uden genetiske eller arvelige lidelser, så er du en potentiel donor.

Er der nok donorer?

Der er stor efterspørgsel efter donoræg. Mens vi stadig mangler donorer, vælger flere og flere unge kvinder at donere. Men der er stadig ikke nok kvinder, der vælger at donere de æg, der er nødvendige for at behandle mennesker, der lider af infertilitet. De, der venter på donoræg, inkluderer kvinder med lav ægreserve, og dem, der ikke kan producere deres egne æg, fordi de har haft livreddende behandling af kræft eller andre alvorlige sygdomme, samt mænd af samme køn. For disse mennesker er et donoræg deres eneste håb om at blive gravid.

Hvem donerer?

For mange kvinder og par er det meget vigtigt at finde en donor, der deler nogle fysiske ligheder med dem - hvad enten det er i højde og vægt eller etnicitet, hårtype og øjenfarve. Imidlertid er et stort flertal af de kvinder, der donerer æg, hvide. Det betyder, at kvinder og par med etnisk minoritetsbaggrund kan stå over for en vanskelig søgning og lang ventetid på den rigtige donor.

Hvis flere unge kvinder med sort etnisk baggrund og minoritetsetniske baggrunde begynder at donere, kan vi hjælpe med at sikre, at enhver person, der har brug for et donoræg, kan finde det rigtige match.

De fleste kvinder, der donerer, er i begyndelsen af trediverne, men med donationer, der er accepteret fra kvinder i alderen 18 til 35 år, og en voksende bevidsthed om manglen på donorer, er antallet af yngre kvinder, der donerer, vokset de seneste år.

Hvorfor donerer kvinder?

Beslutningen om at donere er meget personlig. Nogle kvinder føler, at deres familie er komplet og ønsker at videregive den samme mulighed til en anden. Andre studerer muligvis stadig eller er lige begyndt på deres karriere og opfatter donation som en sjælden chance for at gøre noget, der er fuldstændig transformerende for dem, der fortsætter med at drage fordel af deres gave.

Med omhyggeligt reguleret donation føler kvinder sig trygge og komfortable gennem processen, og mange siger, at det er en af de mest tilfredsstillende ting, de nogensinde har gjort.