Sådan fungerer ægdonation
Trin 1
Kontakt os
Udfyld et ansøgningsskema for at få processen i gang! Vi kontakter dig for at bekræfte, om du er egnet eller ej, og for at stille yderligere spørgsmål, vi måtte have.
Trin 2
Din første aftale og scanning
Du kommer til vores klinik, og vi foretager en intern (transvaginal) ultralydsscanning for at kontrollere din ægreserve, samt blodprøver for at kontrollere dine hormonniveauer og screene for eventuelle tilstande, der kan forhindre dig i at donere. Vi vil gennemgå de mulige bivirkninger og risici ved at gennemføre behandlingen. Det er på dette tidspunkt, du beslutter, om du ønsker at være anonym eller åben donor.
Trin 3
Matcher
Næste trin er, når vi matcher en modtager med dig. De vil modtage et dokument med grundlæggende oplysninger om dig: øjenfarve, hårfarve, højde og etnicitet.
Trin 4
Din donationscyklus
På den første dag i din næste menstruation, ringer du til os, og så giver vi dig en nøjagtig plan.
Under din donationscyklus skal du tage medicin i cirka ti dage for at øge ægproduktionen, startende på den anden dag i din cyklus. Du tager dette i form af injektioner.
Trin 5
Donér dine æg
Vi overvåger dig omhyggeligt med scanninger og planlægger, hvornår ægudtagningsproceduren vil finde sted. På dagen skal du:
- Komme til klinikken 30 minutter før ægudtagningen. Vi fortæller dig, hvornår du skal ankomme
- Ingen fuld bedøvelse, kun lokalbedøvelse og lidt morfin, hvis nødvendigt
- Du vil være i stand til at vende hjem efter at hvilket dig lidt, omkring 60 minutter bagefter. De fleste kvinder oplever et vist ubehag i maven efter proceduren.
- Hvis du har fået morfin, må du ikke køre bil i nogle timer efter indgrebet.
Trin 6
Efter ægdonation
Efter din ægudtagning modtager du DKK 7000 i kompensation til dækning af din tid og eventuelle udgifter i løbet af donationsprocessen.